Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Pynt havebedene med pinjebark

Pinjebark er velegnet som dekoration i både krukker, bede og pyntestier. Den fungerer samtidig som afdækning mod ukrudt, og den har desuden den fordel, at den om sommeren holder på jordens fugtighed, mens planternes rødder beskyttes mod frost i vinterhalvåret. Her kan du læse mere om, hvorfor du bør pynte havebedene med pinjebark.

Der findes mange former for pinjebark og pynteflis, som alle er velegnet til at bruge som smuk dekoration i dine bede. Samtidig er det velegnet som afdækning mod ukrudt, hvorfor du slår to fluer med et smæk – pinjebark pynter og beskytter på én og samme tid.

Du kan finde et stort udvalg af pinjebark her, hvor du samtidig kan sammenligne priser hos de enkelte forhandlere. Det giver dig mulighed for at finde det sted, hvor du billigst kan indkøbe pinjebark, som du kan bruge i dine havebede.

Hvad er pinjebark?

Pinjebark er flis af bark, som stammer fra pinjetræer. Det er velegnet til steder, hvor der er bar jord, da det både pynter og beskytter jorden. Pinjeflis egner sig særdeles godt som pyntebark, og det kan bruges på alle steder, hvor du ønsker et ensartet udseende, hvor ukrudt har ringe betingelser for at vækste.

Pinjebark er desuden blandt de mest eksklusive former for barkflis, da træerne udelukkende findes i de sydlige lande. Den pinjebark, som vi anvender herhjemme, stammer oftest fra Portugal og Frankrig. Det koster derfor også mere end almindelig barkflis.

Hvorfor bruge pinjebark?

Den primære funktion er at minimere omfanget af ukrudt. Når du strøer pinjebark udover den bare jord, forhindrer du sollyset i at trænge ned til ukrudtsplanter, og derfor kan de ikke vokse sig store og øge deres rodnet. Barken har desuden også den funktion, at den holder på fugten og løbende nærer jorden, når den formulder.

Samtidig tjener pinjebark et æstetisk formål, hvorfor den er velegnet til både blomsterbede, langs plankeværker eller under hække og træer. Her skaber den en smuk ensartethed, som giver din have et æstetisk udtryk, som mange stræber efter. Pinjebark kan desuden modvirke erosion og sammenpresning af jorden, hvis du har skrånende bede.

Pinjebark er fremragende til havebede

Pinjebark kan bruges på alle de steder, hvor du ikke ønsker at bruge tid på at luge. Det er derfor populært at bruge pinjebark i eksempelvis blomsterbede, hvor der helst ikke skal vokse ukrudt. Har du en jordkant langs plankeværk eller i garagen, kan du også strø pinjebark ud her, hvis du ønsker et ensartet udtryk uden ukrudt.