Persienner kan både pynte og tjene et praktisk formål

Persienner er ikke bare noget, der hører kontorbygninger til. Faktisk er persienner et oplagt valg, når du skal indrette din bolig – og de har en række fordele frem for gardiner. Herunder kan du blive klogere på, hvorfor du skal vælge persienner frem for gardiner.

Persienner er ved at komme tilbage på mode, og det skyldes flere forskellige ting. Først og fremmest er de praktiske, da de kan skærme af for solen på en effektiv måde. Herudover er persiennerne med til at fuldende det rum, de er placeret i.

Når du indretter et rum, er det væsentligt, at du tænker over, hvilket udtryk rummet skal have – og her kan persienner være det, der er med til at sætte prikken over i’et. Der findes mange forskellige former for persienner, og du kan se et stort udvalg af persienner lige her.

Hvis du beslutter dig for at vælge persienner frem for gardiner, handler det i høj grad om at vælge nogle, som matcher stemningen i rummet. Det kan derfor være en fordel at indrette rummet, før du vælger, hvilke persienner der skal monteres.

Persienner er mere praktiske end gardiner

En af de helt klare fordele ved persienner er, at de i mange tilfælde er langt mere praktiske, end det er tilfældet med gardiner. Gardiner er typisk ikke i stand til at skærme helt af for solens stråler, hvilket kan resultere i, at solen generer øjnene.

Persienner er i stand til at slutte helt tæt, da solens stråler ikke kan trænge igennem dem. Det betyder, at du får nemmere ved at skærme af for solen – og samtidig er det en fordel, hvis du vil undgå, at din bolig bliver for varm i løbet af sommeren.

Du kan få mange forskellige persienner

Der findes ikke bare én slags persienner, som du er nødsaget til at vælge, hvis du planlægger at montere persienner i stedet for gardiner. Der findes mange forskellige slags, og det kan være en god idé at undersøge dine muligheder, før du vælger.

De mest populære slags er de klassiske, men der findes også andre slags. Lamelgardiner minder desuden mere om persienner end almindelige gardiner, og de har også en række fordele, da de stort set ikke kan ses, når de ikke er trukket fra.

Hvis du er i tvivl om, hvilken type persienner du skal vælge, kan du med fordel besøge din lokale gardinforretning eller søge efter forskellige modeller på nettet. Tjenester som Pinterest og Instagram er også gode, når du skal have inspiration til at vælge de rigtige persienner.